23 martie este oficial declarată Ziua Mondială a Posturii!

La nivel mondial această zi este dedicată creșterii gradului de conștientizare privind importanța posturii adecvate pentru un stil de viață sănătos.
Postura corectă ne influențează sănătatea și viața!
Studiile arată că 90% din populație prezintă atitudine posturală vicioasă, doar 10% din populația lumii are o postura corectă în mișcare și în statică. Cu cât eşti mai conştient de felul în care stai, cu atât vei evita o poziţie incorectă!

O poziţie corectă rezultă prin colaborarea întregului sistem mio-osteo-articular şi nervos și influenţează într-o mare măsură starea psihică și personalitatea noastră.

S-a demonstrat o corelație surprinzătoare între personalitate și poziția corpului.
Explicația poate fi găsită în reacțiile fizice la stresul pozitiv si negativ. Conștientizarea felului în care ne simțim ne face să adoptăm o anumită postură a corpului. Stăm drepți sau ne arcuim spatele când ne simțim încrezători. Ne curbăm spinarea când ne simțim timizi sau când nu ne dorim să fim în centrul atenției.

Postură înseamnă poziţia corpului, modul în care o persoană stă şi poate fi apreciată printr-o evaluare posturală personalizată. Toate persoanele ar trebui să apeleze la un specialist pentru o evaluare anuală a posturii începând cu vârsta de 6 ani.
Specialistul nostru recomandă evaluarea posturală personalizată la copii și la adulți, în vederea aprecierii armoniei de dezvoltare globală şi segmentară care pune în evidenţă eventualele deviații fizice ale corpului, fiind rezultatul unei poziții incorecte menținute pentru o perioadă îndelungată de timp, a unui efort fizic incorect dozat sau prin practicarea antrenamentelor.
Beneficiile obținute în urma evaluării posturale, printre altele sunt conștientizarea posturii deficitare și nevoia de a acționa prin kinetoterapie și schimbări ergonomice, atât la domiciliu cât și la locul de muncă.
Programează-te astăzi pentru evaluarea posturală personalizată!

Evaluare posturală personalizată


Ai grijă și de sănătatea posturală a angajaților tăi! Pe lângă evaluarea posturală, oferă-le și un workshop de ergonomie și postură la birou!

Workshop ergonomie și postură


Doar împreuna putem acționa pentru a promova importanța unei posturi sănătoase!

Pune-ți pe ecranul calculatorului sau a tabletei un wallpaper care te va ajuta să menții o postură sănătoasă la birou. E practic, simplu și ușor! http://goo.gl/i0ZAYG