7 activități pentru un weekend echilibrat

7 activități pentru un weekend echilibrat

Zilele de weekend sunt menite să fie diferite față de cele ale săptămânii. Acest lucru se poate întâmpla dacă inserăm activități pe care în zilele lucrătoare le omitem din lipsa timpului liber. Unora le place fotbalul, deci ar trebui să îl joace, altora le plac drumețiile sau tiroliana, așa că să nu mai stea pe gânduri și să practice orice tip de „muncă” ce să permită corpului să se refacă din zilele tipice de stres.

 

Planifică-ți distracția!

planificare_weekend_activelife

În lumea zilelor noastre, un weekend fără un plan te va arunca direct pe canapeaua din sufragerie în fața televizorului sau a laptopului. A nu-ți planifica lucrurile pe care îți dorești să le faci, te va pune în poziția de a spune „sunt prea obosit/ă” și te vei închide în casă. Nu ai nevoie de un plan în excel minut cu minut, dar scrie-ți 3 – 5 activități de bază pe care să le faci sâmbăta și duminica aceasta. Planificarea îți permite de asemenea să te bucuri de anticiparea distracției. De fapt entuziasmul acesteia depășește uneori chiar însăși activitatea. E precum o vacanță virtuală.

 

Relaxeză-te duminică seara!

masaj_relaxare_activelife

 

Trebuie să ieșim din starea deprimantă a serilor de duminică, doar pentru că a doua zi este luni. O activitate distractivă te va face să ai un optimism extraordinar în dimineața zilei de luni. Fă o tradiție din acest lucru – o masă cu familia sau prietenii, o sesiune de masaj cu o terapie specială sau o rundă de plimbare în parc.

 

Maximizează-ți diminețile!

FB_POST_21

Diminețile de weekend tind să fie timp irosit – spălatul jucăriilor, al rufelor sau vaselor sau binging-ul pe Netflix.

Dar, dacă te trezești înaintea celorlalți din familie vei avea acel „me-time” pe care poate nu îl vei mai putea avea la mijlocul zilei. Este acel timpul al tău pentru alergat sau pentru a citi la o cafea articole pe blog-ul favorit.

 

Fă-ți obiceiuri!

mic_dejun_familie_activelife

Familiile fericite au în general acele activități speciale pe care le fac weekend de weekend, fără vreo planificare. Pizza de vineri seara, plimbarea la o predică religioasă sau micul dejun de duminică, sunt acele mici obiceiuri care devin memorabile într-o familie. Iar confortul acestora crește sentimentul de bine.

 

Programează-ți somnul de după-amiază!

somn_odihnitor_activelife

Nu este doar pentru cei mici. A-ți încuraja întreaga familie să se odihnească între orele 14:00 – 16:00 va ajuta la recuperarea orelor pierdute în cursul săptămânii și își va permite să dormi în brațe cu cei dragi, fără teama alarmei de trezire.

 

Comprimă timpul la cumpărături!

shopping_cumparaturi_activelife

Da, da, știm că este plăcut. Dar și extrem de epuizant. Evitați să vă irosiți timpul și banii pe o zi la cumpărături. Mergeți cu o listă scrisă și plecați de îndată ce ați terminat. Astfel veți fi înapoi spre casă cu mult mai mult timp și bani în buzunar.

 

Redu timpul petrecut online!

FB_POST_7

Timpul petrecut departe de computer, telefon sau stresul job-ului îți creează timp pentru viață. Împreună cu familia puneți telefoanele pe silețios măcar 4 ore și stați de vorbă și râdeți unii cu ceilalți. Dacă este nevoie să munciți și în weekend, luați în calcul o fereastră specifică de timp pentru a finaliza treaba, decât să stați periodic să dați refresh la inbox.

 

Timpul tău de weekend este parte a unui mod de viață activ. Acordă-ți-l!

duminica_seara_activelife